vrijdag 28 oktober 2011

Nieuwpoort - Ramsgate - Nieuwpoort (22 en 23 oktober 2011)

Zaterdag ochtend is de crew van de Hanse 375 'Indy' voltallig en vertrekken Johan, Tommy en ik om 7.30 uur richting Ramsgate. 24 knopen Zuid brengt ons rond 15.00 voor de invaart van de haven aan de Engelse kust.

De haven is behoorlijk onrustig en we kiezen een plekje onder de muur waar we de meeste deining tijdens de nacht kunnen ontlopen.

Na het aperitief bij de Temple Yacht Club (wijlen minister Edward Heath van de "Morning Cloud" was hier nog een member) schuiven we aan voor de nationale maaltijd, Indian curry bij Ramsgate Tandori (een aanrader).

We vertrekken de volgende dag om onze terugtocht naar Nieuwpoort in te zetten om 5.30 of was het 4.30 UK time.
De wind is aangetrokken tot 28 knopen en we besluiten in de ferry haven alvast een rif te zetten alvorens naar buiten te gaan. Bij het hijsen van het grootzeil blijft de val voor de dekverlichting hangen en moet er wel nog even geklommen worden tot aan de eerste zaling om ze te ontwarren.

De terugtocht verloopt een beetje ruwer omdat de wind is toegenomen tot 32 knopen. Een tweede rif en een sterke maag brengt ons rond 16.00 bij het staketsel van Nieuwpoort.

Sea U,

Aart

Vanuit Nieuwpoort is het allemaal begonnen...

Middels dit blog houden we je graag op de hoogte over onze zeilbewegingen.

Brice, Joke en Aart