maandag 28 november 2011

27 november Blankenberge - Np (38 knopen wind)

Gisteren zijn we op vissermanstand (motor + voorzeil om de boot te stabiliseren) naar Nieuwpoort gevaren. Alvorens het vertrek merkten we dat onze boot nog een beetje in de blubber lag in de haven van Blankenberge (de 2,5 meter diepgang gegarandeert bij LLWS was dus niet accuraat) en hierdoor hebben we onze trip nog even moeten uitstellen.
Onderstaande afbeeldingen geven je een kleine impressie van de gemoedstoestand van de crew :)
De verwijzing naar Youtube van deze 'bumpy ride' heb je tegoed!

Sea U,

Aart

zaterdag 26 november 2011

26 november Np - Zeebrugge - Blankenberge

Vanochtend zijn we goedgemutst vertrokken en de heftige weersvoorspellingen zijn gelukkig uitgebleven. Net boven de 30 knopen wind hebben we mogen klokken, maar met een bakstag windje heb je daar enkel voordeel mee.
Zoals je vaker hebt tijdens het najaar (of spreken we al van winterzeilen) zijn de mooie vergezichten. Daarnaast heb je het gevoel 'that you own the North Sea'.
We hadden in eerste instantie het idee om Blankenberge aan te doen, maar bij snelheden van 12 knopen over de grond waren we er sneller dan verwacht. Er zat dus niets anders op dan door te stuiven naar Zeebrugge en daar een warme choco te doen.
Na het intermezzo zetten we terug koers naar Blankenberge. We moesten eventjes inhouden voor Goliath alvorens we tussen de havenhoofden door konden.

Morgen terug naar Np.

Sea U,

Aart



zondag 20 november 2011

20 november Wintercup Grevelingen

De 2e editie telde 180 deelnemende jachten die zijn komen opdagen, er is echter niet gevaren vanwege te dichte mist.... De voltallige Bolderik crew heeft de tijd gedood met koffie drinken en pepernoten eten. Tijdens de eerste briefing om 9 uur werd er beslist om met het uur de situatie aan te zien.
Aankomst in Port Zelande leverde wel mooie plaatjes op. Om het een en ander luchtig te houden werd er tijdens de palavers kleine attenties verloot. Het grote wiel dat je op onderstaande afbeelding kunt zien stond vol met bootnamen van de verschillende deelnemers, indien hij op jouw schip stond had je een prijs.
Om 11.30 uur werd de wedstrijd afgeblazen en reden de meeste zeilers terug naar huis....op gps.

Sea U,

Aart



woensdag 16 november 2011

12 & 13 november NP - Gravelines - NP

Afgelopen weekend hebben we op zaterdag koers gezet naar Gravelines, het stervormige vestigingsstadje tussen Dunquerke en Calais. Vanaf een uur of 7 hadden we het tij mee en een 12 knoopjes wind brachten ons rond de middag op onze bestemming.
Handig om te weten is dat het basin van de yachthaven deels leegloopt waardoor je met je schip in de modder blijft steken. In de Reeds wordt ook nog eens geadviseerd je zeekranen dicht te houden vanwege het moddergeweld.
Een schip dat niet in de modder is blijven steken was de Tomidi, ex Rucanor en winnaar van de Whitbread (huidige Volvo Ocean Race) met wijlen Staf Versluys. Zij maken na een kleine stop de trossen weer los.
Wij besluiten om rond 23.00 uur met het opgaand tij weer terug te keren naar NP. Een heldere nacht met een felle maan zijn de ingredienten voor een mooie tocht.
Op onderstaande afbeelding kun je zien dat we nog even op het open gaan van het basin moeten wachten. Je kunt Gravelines aandoen of verlaten enkele uren voor en na HW. We komen moe maar voldaan aan in Nieuwpoort om 5.30 uur.

Sea U,

Aart

donderdag 10 november 2011

Resterende events 2011

Het jaar loopt op zijn einde en we hebben de inventaris gemaakt:

- 12 & 13 november NP - Gravelines - NP
- 20 november          Wintercup Grevelingen - Tactics bij http://www.bolderik.be/
- 26 & 27 november NP - Boulogne?
- 5 december            Joke vaart Goofies vanuit Colijnsplaat bij princedepetarcq.blogspot.com

We keep you posted on upcoming events!

Sea U,

Aart

1,2 & 3 november Brice slaapt voor het eerst aan boord...

Tijdens de Herfsvakantie kregen wij de gelegenheid om op de Hanse 375 van Johan te logeren. Brice had al snel zijn kamertje gevonden, niet helemaal zelfstandig, maar toch.
Ook het tweedagelijkse badje hebben we niet overgeslagen. Brice had voortdurend een ondeugend lachje op zijn gezicht, is it a sign...
Sea U,

Aart

woensdag 2 november 2011

Np - Calais -Np (31 oktober - 1 november)

Maandag vertrekken we met Hanse 375 'Indy' rond 10.30 vanuit het Nieuwpoortse richting het Westen. We contouren dankzij de Ipad keurig rond de Broersbank ter hoogte van Koksijde en beginnen te beseffen dat het speeltje van wijlen Steve Jobs een 'must have' is in de navigatietafel.


We hebben tijdens deze tweedaagse tussen de 9 en 19 knopen wind met een lekker najaarszonnetje. Rond 16.40 arriveren we in de ferryport van Calais. Een rode semafoor naar basin l'Ouest (de marina) wordt door de 'locals' steevast genegeerd. Wij vragen een van hen of we wel mogen doorvaren waarop er geantwoordt wordt dat het licht van tijd tot tijd niet juist bediend wordt. Welkom in Frankrijk :)
We moeten nog even wachten totdat er genoeg water staat om over de drempel van het basin heen te gaan en leggen ons vervolgens aan de gastensteiger.
Calais heeft tal van goede eetgelegenheden volgens de reisgidsen. Helaas zijn wij er niet in geslaagd een goede aan te doen. S'ochtends gaat het basin open om 5.45 uur om de eerste vertrekkers naar zee vrij te laten. We moeten in het begin nog even allert zijn om geen franse visser van dichtbij te ontmoeten en de zonsopgang lacht ons toe ter hoogte van Gravelines.
Rond 14.00 uur meren we af in Nieuwpoort. Tijdens een pintje fantaseren we over onze volgende winterbestemming, de modderhaven van Gravelines.

Sea U,

Aart