maandag 26 augustus 2013

23 - 25 august - Recipe for a perfect delivery

Interested in our movements? seamoments@hotmail.com

Friday August 22nd we left Cuxhaven (Northern Germany) for returning a Swan 56 to Breskens. The five of us took the train in Dusseldorf, Cuxhaven is a harbour known for deliveries from or towards the south because it is easily reachable by train.
Usain Bolt a board
 
Op vrijdag ging in Cuxhaven de brug van de City Marina voor ons open om 14.00 uur en zondagochtend om 4.30 uur (+/- 1,5 etmaal later) lagen we terug in de thuishaven. Ongeveer 300 nautical miles tegen een gemiddelde snelheid van 7,8 knopen speed over ground (met een uitschieter van 17,2 knopen sog). Er waaide een overwegend Zuid Oostenwind van gemiddeld 15 knopen, met name boven de eilanden konden we pieken.
Nice shipyard in Cuxhaven
 
Deze 56 voeter leent zich voor het lange afstandswerk. Ze ademt zeewaardigheid uit en gedraagt zich alsnog vinnig. Met zijn 29 meter lange mast is het een imposante verschijning in de haven.
Into the sky
 
Voor velen van ons was het een eerste kennismaking, het  leek er nochtans op alsof we al jaren met elkaar zeilden, ik zie alvast uit naar een trip met dezelfde crew!

Sea u,

Aart