woensdag 11 september 2013

8 september - Wet HISWA

We provide yachtdeliveries, instructions on board and advise. Interested in our movements? seamoments@hotmail.com

Last Sunday we arrived by train at Amsterdam Central station. From there we took the ferry to the former NDSM shipyard, new location (from 2012) for the ‘Hiswa te water’.  Main advantage for this boatshow are the different types of yachts lying in the water in front of you. During a dry event less yachts are exposed.
Naast het grote aanbod van zeil- en motoryachten waren er natuurlijk ook noviteiten zoals de ‘flying man’ (zie afbeelding), ik noem het zelf zo want ik weet niet hoe deze vorm van watersport heet.

 'Flying man'
Ikzelf was enorm gecharmeerd door de Hallberg Rassy 54 'Rassker7' van Magnussen (grondlegger van de werf) zelf. Zoals een Rassy het betaamd is de afwerking tot in de puntjes. Tevens een yacht waar door de nodige hydrauliek ‘push button sailing’ tot zijn recht komt. Ik sta alvast te poppelen om een delivery voor dit schip te doen, heb mijn kaartje afgegeven bij de mensen van Nova Yachting zodat ze in ieder geval mijn nummer hebben.

 Stuurstand 'Rassker 7'
Na afloop was er gelegenheid om een lekkere biefstuk te eten bij Loetje aan het Ij of iets te nuttigen bij de Ijkantine. Wij hebben gekozen voor het laatste.

Loetje aan het Ij
 Nadien hebben we nog even de Zeedijk geinspecteerd waar we deze mooie dag hebben afgesloten met een biertje (om de heimwee in te dammen) bij het Elfde gebod, zeker een aanrader voor als je een keertje met de boot de Sixhaven aandoet.

Sea u,

Aart